Recension Captain Underpants: The First Epic Movie

Kapten Kalsong: Filmen – är en fulländad animerad komedi du inte vill missa!

Med filmen Kapten Kalsong: Filmen, har Dreamworks ännu en gång skapat en underhållande animerad komedi som håller måttet. Bakom filmen är den bästsäljande bokserien som blivit en favorit runt hela världen. Med en fulländad berättelse har man här fångat upp en rolig och levande känsla med val av skådespelare och animation. Den komiska boken kommer till liv med en härlig karaktärsuppbyggnad och de busiga skolpojkarna George och Harold. Med en vass och något barnslig komedi, följer vi dessa två busiga pojkar och deras påhittighet i en berättelse, där de hypnotiserar sin rektor; som tror sig blivit en superhjälte vid namn Kapten Kalsong. Med komikern Kevin Hart i spetsen, har man lyckats skapa en otroligt godhjärtad film, som får den allra äldsta att få ett gott skratt.

Spännande karaktärsuppbyggnad och busiga skämt!

Med två pojkar i huvudrollerna är det en film som bygger upp riktigt intressanta karaktärer och deras vänskap. George och Harold som varit vänner i åratal tar upp en stor del av filmen och för bra skäl, då de är riktiga vänner som älskar att gömma sig i George’s trähus och sketcha olika idéer till serietidningar. Det är så de båda skolpojkarna utvecklar idéen om superhjälten Kapten Kalsong. I likhet med andra ledande hjältar behövs även intressanta fiender och i den här berättelsen hittar vi tre stycken som finns i deras skola. Det är uppenbart att de båda pojkarna behöver hjälp för att besegra dessa fiender och det sker med hjälp av en spännande hypnos!

En stjärnspäckad blandning av Kevin Hart och barnkomedi.

De två skolpojkarna, Harald (Thomas Middleditch) och George (Kevin Hart) är huvudkaraktärer i denna busiga berättelse. I filmen Kapten Kalsong, följer vi dessa pojkars vänskap och olika påhitt, där de bland annat ligger bakom Mr. Krupps hypnos och förvandling till Kapten Kalsong. Mr. Krupp en strikt rektor som tror på ordning och struktur, är i en konstant konflikt med sina elever som vill förstöra skolans ordning. Det är därför inte en överraskning att han ofta är i krig med de bråkiga George och Harold som ständigt vill irritera honom. Berättelsen tar sig därmed en vändning när den strikta rektorn vill separera pojkarna.  Melvin (Jordan Peele) är en annan intressant karaktär som är den typiska smarta pojken, som har ett svar på det mesta och är klassens riktiga plugghäst. Han kommer inte släppa något eller göra något som går emot lärarens krav, vilket självklart innebär att han alltid rättar sig mot reglerna och Mr.Krupp. Professor Poppypants är motståndaren som vill förstöra livet för alla dem som går på George och Harolds skola. Den påhittade hjälten Kapten Kalsong, är ett sätt som Harald och George kan göra sig själva till hjältarna, eftersom Kalsong inte har några riktiga supermakter.

Godhjärtad film för både barn och föräldrar.

Filmen är en oväntad men härlig animerad komedi för yngre barn och vuxna, som älskar Dreamworks fantastiska animerade filmer. Filmen har en godhjärtad och intressant berättelse som gör filmen till en riktig hitt. Med massa stökigheter och skrikande barn och en professor som gör livet svårt för Kapten Kalsong, är filmen en blandning av bra skämt och lite överdrivna scener. Men precis som många andra animerade filmer; lyckas den fånga riktigt intressanta aspekter som går djupare än ytan, i denna film är det om ett misslyckat skolsystem i USA. Här är en film som passar barnen perfekt med sin barnliga humor och ger föräldrar något att tänka på.